Beautysalon Wilma

Extra

Epileren

Deze methode wordt voor de wenkbrauwen of losse haren in het gezicht gebruikt. Met een pincet worden haren één voor één verwijderd en blijven vervolgens eveneens 3 tot 5 weken weg.

Harsen

Om voor een langdurige periode van ongewenste haargroei verlost te zijn, is harsen een uitstekende oplossing. Met verschillende harsrollers en soorten hars is het mogelijk om elk gewenst gebied te behandelen.

De werkwijze is als volgt:
Over de goed gedesinfecteerde huid wordt met een harsroller een dun laagje warme hars aangebracht. De haren vermengen zich tussen de harsvloeistof. Vervolgens wordt hierop een harsstrip gelegd welke kort in de hars wordt gedrukt. Met een snelle beweging wordt de harsstrip, inclusief haar, tegen de haargroeirichting in eraf getrokken. Zodra het hele gebied is afgewerkt worden harsrestjes verwijderd met een olie en wordt de huid gekalmeerd. De haren blijven met deze methode 3 tot 5 weken weg.

Waxing

De werkwijze is als volgt:
Op gevoelige plaatsen ( bijvoorbeeld oksel en bikini-lijn ) kun je ook voor waxen kiezen. Wax komt op de haren en plakt minder op de huid.

Het is belangrijk dat je je 2 tot 3 weken voor de afspraak niet scheert. Als de haartjes een lengte van minimaal een centimeter hebben, dan zijn ze het prettigst te behandelen. Ik werk met warme hars die ik met een spatel opbreng. Om te voorkomen dat de hars te veel aan je huid kleeft breng ik na het desinfecteren een dun laagje poeder op. Ik zal na de behandeling de huid nogmaals desinfecteren en vervolgens breng ik wat lotion op, dit is een lotion die de branderigheid en roodheid wegneemt en de huid kalmeerd.