Beautysalon Wilma

Acné

Wat is het?

Acne is een van de meest algemeen voorkomende aandoeningen bij de mens. Het is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid. Iedereen heeft er in meer of mindere mate last van (gehad). Hoewel heel 'gewoon' wat betreft voorkomen wordt het door de patiënt ervaren als zeer hinderlijk, cosmetisch storend en kan bij sommigen zelfs tot langdurige somberheid leiden.

Hoe ontstaat het?

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Bovendien bestaan er verschillende vormen van acne. Oorzaken die daar een rol bij kunnen spelen zijn:

  • Genetische factoren (andere familieleden hebben ernstige acne)
  • Hormonale factoren
  • Psychologische stress
  • Omgevingsfactoren
  • Gebruik van medicijnen
  • Hoge vochtigheidsgraad van de omgeving
  • Vette, porien afsluitende cosmetica
  • Verkeerd voedingspatroon (bijvoorbeeld teveel zuivelproducten)

Echter onder genoemde omstandigheden hoeft acne niet perse te ontstaan. Uitgebreide onderzoeken hebben uitgewezen, dat ook het voedingspatroon van invloed kan zijn. Het is duidelijk dat lang niet altijd met grote zekerheid is vast te stellen, waardoor acne ontstaat. welke behandeling ook wordt gekozen, er is altijd geduld nodig. Enkele maanden stug doorgaan de uitwendige reinigingsbehandelingen is beslist nodig, zowel dagelijks thuis als de instituutbehandelingen, ook als er verbetering van de acne optreedt en ook als er ogenschijnlijk niets verbetert. Daarbij komt dat iedere persoon een eigen vorm van acne heeft en zodoende ook een eigen behandelingspatroon volgt. Er bestaat dan ook geen standaardbehandeling. Wanneer er comedonen zijn, is de behandeling weer anders dan wanneer er ontstekingsverschijnselen op de voorgrond staan.

Hoe wordt het behandeld?

De uitwendige behandeling van de schoonheidsspecialiste is er op gericht de hoornlaag dun en zuiver te houden d.m.v. peelings van Jan Marini. Onzuiverheden zoals comedonen, pustels en talgkysten moeten op een goede en verantwoorde wijze worden verwijderd.

Acne is doeltreffend te behandelen als dit in kuurverband gebeurd en in combinatie met thuisproducten van Jan Marini. De behandelingen en producten wordt aangepast aan de huidconditie en of het medicijn gebruik van de cliënt. Stress kan een grote rol spelen bij acne. Het kan zijn dat onder bepaalde omstandigheden de acne plotseling verergert, neem dan direct contact met ons op zodat er zo snel mogelijk een afspraak kan worden gemaakt voor een behandeling.

Acne Littekens

Littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar zij worden vooral bij de ernstige vormen gezien. Littekens zijn feitelijk door het lichaam aangemaakte bindweefselgebieden om schade aan de huid te herstellen. Dit bindweefsel heeft een andere structuur dan dat van de gewone huid. Dit is zowel te zien als te voelen. Littekens kunnen in de loop van jaren wel iets verbeteren, maar verdwijnen nooit helemaal. Typische acne-littekens zijn diepe putjes die vooral op de wangen cosmetisch storend kunnen zijn.

Behandeling

Er zijn verschillende manieren om acne-littekens te behandelen. Een voorbeeld daarvan is de Dermaroller. Deze micro-needling therapie maakt hele kleine gaatjes in de huid, die de huid aanzet zichzelf te repareren. Door de nieuwe aanpak van elastine en collageen worden de littekens steeds minder zichtbaar.