Beautysalon Wilma

Gezicht

Voor wie is deze behandeling bedoeld

De oppervlakkige peeling met fruitzuur (glycolzuur) 40, 50 of 70% is een behandelmethode voor huidaandoeningen zoals de verouderde huid, vette huid met comedonen ( mee-eters ) donkere pigmentvlekken (melasma, ouderdomsvlekken en donkere vlakke littekens) , maar ook voor acné en acné-littekens. De peeling is veilig en doeltreffend.

Wat houdt de behandeling in

In de laatste jaren zijn een aantal studies verschenen over de gunstige effecten van chemische peelings. Ook op de Stichting het Nederlands Instituut voor Pigmentstoornissen (SNIP) hebben ze ervaring kunnen opdoen met chemische peeling met behulp van alpha hydroxy acids (AHA), waarvan glycolzuur de meest toegepaste is. AHA zijn natuurlijke organische zuren, waarvan de moleculaire structuur altijd eindigt op een hydroxylgroep. Dit betekent dat het zich kan binden met een andere stof. Gebufferd zuur op een constante huid geeft een normale pH, de pH bepaalt de constante werking. Niet gebufferd zuur is agressief (pH 1.3) en veroorzaakt verbrandingen. Gebufferde zuren laten geen littekens achter, niet gebufferde zuren wel. Studies wijzen uit dat AHA's het vermogen hebben vocht in de huid te binden. De productie van collageen- en elastinevezels wordt geactiveerd. Deze zuren verzachten de tussencelstof in de hoornlaag, die de huidschilfers samen plakken en zo kan deze barrière afgestoten worden.Het meest effectieve fruitzuur is glycolzuur ( uit suikerriet gewonnen) omdat deze door de geringe molekuulgrootte het snelst door de huid wordt opgenomen en zich in de verschillende lagen verspreidt. Bij concentraties tot 10% is de werking tot de hoornlaag beperkt. Bij concentraties van 10-50% kan het glycolzuur dieper in de lederhuid doordringen om daar de elastine- en bindweefselproductie te activeren. De verhoogde celdeling leidt verder tot een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen, wat een blekend effect heeft. Er treedt tegelijkertijd een "vernieuwing" en "verfrissing" van de huid op.

De basis behandeling ( 90 min. ) bestaat uit:

  • Reinigen huid
  • Epileren
  • Peeling
  • Oneffenheden verwijderen
  • Kalmerend, Hydraterend of Stimulerend  masker
  • Korte massage

Bij een basis behandeling kan men ook voor een Casmara masker kiezen, zie prijslijst.

Vanuit de basisbehandeling wordt de speciale behandeling verder uitgebreid of aangepast, specifiek gericht op desbetreffende huidaandoening. Dus bij acné is de behandeling gericht op het ledigen van comedonen en het inprikken van de pustels. En bij een oudere huid ligt de nadruk meer op het verjongen van de huid met actieve werkstoffen en een heerlijke gezichts, hals en decolletémassage.